donderdag 31 december 2015

Me, Myself And The Lora Dress...


Bloed, zweet en tranen heeft het gekost!
Ok dat is misschien een beetje overdreven, maar toch! Ik heb gevloekt! GEVLOEKT heb ik!
Maar ik ben koppig, ja heel koppig :-) (Vraag maar aan de man in huis ;-) )
 
Het idee voor een naaiprojectje voor mezelf ontstond ongeveer een maand geleden. Ik wilde samen met de dochters tijdens de feestdagen een zelfgemaakt kleedje dragen!
 
Er werd dan ook druk in de verschillende boekskes gebladerd en uiteindelijk viel mijn oog op de Lora Jurk van LMV.
De zoektocht naar een patroon was echter niet de moeilijkste beslissing... Het was eerder de stofkeuze die me zorgen baarde.
Want hoe weet je nu in welk stof je kleedje goed tot zijn recht zal komen? En waar sta je goed mee?
Maar ik vond uiteindelijk mijn goesting bij Mondepot waar ik twee stofjes bestelde.
 
Ik bestel wel vaker online stoffen, bij Mondepot was het echter mijn eerste keer. Maar dikke pluim dan voor Katelijne en haar webshop! Dankzij de foto's van de stoffen EN de creaties uit de stoffen had ik een veel beter zicht en was het kiezen ineens een heel stuk makkelijker... Je hebt er een klantje bij vrees ik ;-)
 
Afgelopen week begon ik dan uiteindelijk vol goede moed aan de realisatie van mijn project. Maar ik had het duidelijk onderschat. Zoals ik al wel verwacht had moest ik het kleedje hier en daar aanpassen want ik heb nu eenmaal geen model dat recht uit de boekskes komt :-)
Maar het grote probleem ondervond ik vooral bij de mouwen.
De stof die ik gebruikte is nl geen echte stretch stof en hoe ik ook probeerde ik kreeg mijn mouwen er niet in. Lag het aan mij of aan het patroon? Geen idee! In ieder geval zag ik dat ik er zo niet zou geraken. Gevolg... De eerste deadline voor het familiefeest op 27 december heb ik dus niet gehaald.
Het kleedje werd even aan de kant gelegd, de moed bijeen geraapt en we namen er een patroon van een andere mouw bij. Er werd druk getekend, gepast en aangepast en uiteindelijk had mijn kleedje mouwen! 
 
De volgende deadline, het dragen van mijn kleedje met oudjaar heb ik dus wel gehaald!
Ben ik tevreden? Behoorlijk, de mouwen zijn nog niet volledig naar mijn goesting maar enkele dagen geleden had ik eerder het vermoeden dat het in de prullenbak zou belanden dan dat ik het zou kunnen dragen! Dus in dat opzicht ben ik héél tevreden :-)
 
En nu op naar een volgend projectje voor mezelf? :-) Een perfect stofje heb ik hier alvast nog liggen, nu nog zien wat het gaat worden! :-)
 
Patroon: Lora Jurk uit La Maison Victor
Blinde Rits: Veritas

 

2 opmerkingen: