dinsdag 3 november 2015

En toen was het stofje ECHT op :-)

 
 
Ik en stoffen...
Het is me wat! Ik kan soms echt verliefd worden op een bepaald stofje en het dan maar in huis halen zonder goed te weten waarvoor het uiteindelijk gebruikt zal worden.
En ja mijn smaak is dan ook nog eens zeer uitgebreid met als gevolg dat ik nog wel even voort kan met de verzameling die ik hier heb liggen :-)
Och er zijn ergere dingen dan mijn verzamelwoede denk ik dan ;-) En ik veronderstel dat er vééééééél naaisters zijn die zich hierin herkennen!
Maar soit, om mijn voorraad dan toch maar wat te doen slinken heb ik mezelf voorgenomen om de stofjes maar op te gebruiken en niet iedere keer een restje te laten liggen! (Vaak vergeet ik zelfs welke restjes hier nog liggen :-) )
En ja daarbij komt nog eens dat volgens de papa des huizes onze dames snel te groot worden voor  mijn geliefde Michael Miller! *Snif*
 

Dus voila! Na een kleedje voor Kleine Zus was het nu aan Grote Zus! Ze kreeg uit hetzelfde stofje een A-lijn rokje en een bijpassend truitje uit SVD. Nu ja voor het truitje had ik eigenlijk net niet meer genoeg stof dus hebben we het even moeten aanpassen aan de stukjes die er van mijn lap nog overbleven!
Maar heij, laat ik nu eigenlijk net deze oplossing super leuk vinden!
Wat denken jullie? De bolletjes aan de achterzijde maken het toch net tof, niet? :-)
Wel de Grote Zus vindt het alvast heel geslaagd!
 
 
 
 
 
 
 
 
En omdat ik het kleedje vorige keer zonder model getoond heb, hierbij ook wat foto's van de twee zusjes in hun "snoepjes" outfit! :-)

 
 Kleine zus met haar kleedje...
 En ja hoor, ook zij kan zwieren! ;-)

En zie hier, de voorbeeldige onschuld... Allez ja of toch voor even :-)  

  

 


7 opmerkingen:

 1. Dat extra paneeltje aan de achterkant vind ik ontzettend mooi en knap gevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het was eerder noodzaak dan origineel willen zijn :-)

   Verwijderen
 2. Toffe outfits!
  Hier ook zo'n snel groeiende dochter, ik moet ook dringend stofjes beginnen op te naaien vooraleer ik er niks meer mee ben (zeker die stoffen dat maar 1,10 meter breed zijn hé, daar heb ik mij al een paar keer mee laten vangen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Erg hè dat verplicht naaien ;-) En ik koop meestal wel voldoende als ik niet weet wat ik met een stofje ga maken dus te kort heb ik nog niet gehad gelukkig.
   Maar de dochters worden groter en kritischer... De tijd dat ik ze kon aantrekken wat ik wou is bijna verleden tijd :-D

   Verwijderen
  2. Nu ben ik daar ook bedachtzamer in als ik stof koop ;-)
   Maar dit stofje bijvoorbeeld heb ik vorig jaar gekocht toen dat ik nog rondkwam met een metertje, zelfs al is het stofje maar 1,10 meter breed.
   Ze is gewoon ineens super hard gegroeid, dat kan je spijtig genoeg niet tegen houden hé ;-) en dat eigen willetje ook niet :-p
   Ik had een jurkje gemaakt eind mei met een vrij lange lengte, ik trek ze dat in oktober aan voor de klasfoto en het is gewoon al te kort, zo zonde! In de breedte past ze er wel nog in ;-), heb ze het toch aangedaan, maar met een legging eronder en daarna dan maar ineens op de stapel te kleine kleertjes gelegd.
   Weten we inderdaad weer wat doen de komende maanden ;-) en al een geluk kan je voor meisjes ook nog andere dingen naaien dan jurkjes dus het stofje komt nog wel van pas haha.

   Verwijderen